Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ


Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
Σας προσκαλούμε στην ολοήμερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Κυριακή 9-12-2018 από τις 11:00 έως 14:30 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί το απόγευμα από τις 18:00 έως 23:30.
Η γιορτή περιλαμβάνει:
 Μοναδικά εργαστήρια κατασκευών, bazaar μαθητών, γλυκιές και αλμυρές γεύσεις, μαθητικές επιδείξεις ρυθμικής και χιπ χοπ, θεατρική παράσταση, λαχειοφόρος με πλούσια δώρα και ατελείωτη μουσική..
Αναλυτικότερα:
 Την πρωινή ζώνη θα ξεκινήσουν τα εργαστήρια(ώρα έναρξης 11:30)  όπου τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν και να συμμετάσχουν σε ένα από αυτά ανάλογα με το ενδιαφέρον τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα θα γίνει ο στολισμός του σχολείου μας.
 Τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια θα είναι:
Εργαστήριο ευχών
Πολύ συχνά ευχόμαστε κάτι. Στις γιορτές όλοι ζητάμε από τα παιδιά να ευχηθούν κάτι, τα μαθαίνουμε να εύχονται πράγματα που ίσως για εκείνα να μην είναι πολύ κοντινά, που δεν τα συνειδητοποιούν. Τότε οι ευχές γίνονται κάτι στερεότυπο όπου οι λέξεις τους δεν έχουν κανένα βάρος. Αυτό το εργαστήριο προτείνει στα παιδιά να σκεφτούν τις λέξεις που χρησιμοποιούν για να εκφράσουν μια ευχή, να σκεφτούν ποια ευχή θα ήθελαν να κάνουν για πράγματα που δεν είναι αφηρημένα αλλά που υπάρχουν ως εικόνες στο μυαλό τους.Ένα εργαστήριο του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας  (ΕΒΕ) που σχεδίασε η Ειρήνη Βοκοτοπούλου τα Χριστούγεννα του 2016(κοινωνιολόγος, υπεύθυνη σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΒΕ).Φορέας υλοποίησης: Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού
Τα καλικαντζάρια
Εργαστήρι κατασκευής καλικαντζάρων από άχρηστα υλικά, με την τεχνική δημιουργίας φιγούρων του θεάτρου σκιών. Τα παιδιά θα έχουν μια ταυτόχρονη πρώτη εισαγωγή σε τρεις διαφορετικούς τομείς: της σκουπιδοτέχνης, της μελέτης παραδοσιακών μοτίβων, και της αλλαγής του χρόνου βάσει μυθολογικών στοιχείων που υπερβαίνουν τα εκκλησιαστικά ημερολόγια.
Υλοποίηση: Βασίλης Θαλασσινός, εικαστικός
Για την υλοποίηση  είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας χάρτινα κουτιά παπουτσιών
Χριστούγεννα στο σπίτι της φαντασίας μας
Φέρνουμε τη γέννηση του Χριστού στο σπίτι της φαντασίας μας και ζωντανεύουμε την εικόνα αυτή με πηλό και ζωγραφική σε μία τρισδιάστατη κατασκευή από χαρτί.Υλοποίηση: Έλενα Μανάλη, εικαστικός-κεραμίστρια
String Art με γιορτινή dιάθεση
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις κλωστές μας κα δημιουργούμε καδράκια με xmas themes (χριστουγεννιάτικα θέματα)Υλοποίηση: Χαρά Βιδοπούλου, γραφίστρια
Χριστουγεννιάτικο χωριό
Ελάτε να κατασκευάσουμε μαζί μια υπέροχη μακέτα με υλικά ανακύκλωσης και να δημιουργήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό. Υλοποίηση: Δήμητρα Τσερκέζη, αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου
Μια φορά κι έναν χριστουγεννιάτικο καιρό τα ποτήρια ευχήθηκαν να γίνουν στολίδια. Θα τα βοηθήσεις;Υλοποίηση: Σοφία Τσακαλίδου, βιβλιοθηκονόμος.Για την υλοποίηση του εργαστηρίου είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας παιδικά καλτσάκια και γαντάκια.
Στην απογευματινή ζώνη (ώρα έναρξης 18:00 ) θα παρουσιαστούν τα μουσικοχορευτικά προγράμματα και το θεατρικό, θα έχουμε το bazaar των μαθητών , θα γίνει η λαχειοφόρος μας, θα απολαύσουμε φαγητό και θα ακούσουμε μουσική από νεανικό συγκρότημα.
Παραμονές των χριστουγεννιάτικων ημερών και με εορταστική διάθεση , σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε ευχές, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε εμείς και τα παιδιά μας μια όμορφη γεμάτη κέφι ημέρα..

Το ΔΣ του συλλόγου