Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ΄,Ε’, ΣΤ΄
«Να φωτογραφίζεις σημαίνει να βάζεις στην ίδια ευθεία. το μυαλό, το μάτι και το χέρι»
Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν, Γάλλος φωτογράφος

Αγαπητοί γονείς & αγαπητά παιδιά,
Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια φωτογραφίας με σκοπό τα παιδιά  να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με τον γοητευτικό κόσμο  της φωτογραφίας και να μάθουν βασικές αρχές της φωτογραφικής λήψης.
Η φωτογραφία  ως  ένα μέσο  έκφρασης ενθουσιάζει και  προσελκύει τα παιδιά στη χρήση της φωτογραφικής μηχανής. Τα μαθήματα στοχεύουν αυτός ο έμφυτος ενθουσιασμός να μετατραπεί σε γνώση, αντίληψη αλλά και καλλιέργεια στον τρόπο που φωτογραφίζουμε και αποτυπώνουμε το θέμα μας.
Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές μας θα πειραματιστούν, θα ταξιδέψουν και θα εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης και τεχνικής της φωτογραφίας.
 Οι μικροί μας φωτογράφοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα λάβουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τη φωτογράφο και μέλος του συλλόγου μας κ. Κάτια Λοχαϊτη κάθε Πέμπτη στον χώρο του σχολείου από τις 26/4/18 έως και 24/5/18 και ώρα 17.15 – 18.30, (θα υπάρχει και η πιθανότητα λήψης και εκτός σχολείου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς για την τοποθεσία κοντινή στο σχολείο).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων  και όσοι  ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος να δηλώσουν συμμετοχή στο μέιλ του συλλόγου μας 9dimotx@gmail.com έως και 24/4/18.